Bij ons op school heeft iedere leerling en klas een eigen mentor. De mentor houdt gesprekken met jou, de klas en je ouder(s)/verzorger(s). Samen kijken jullie hoe het gaat en wat je nodig hebt om je leerdoelen te behalen.Vanaf het schooljaar 2024-2025 voeren we de praktijkhavo in. Met persoonlijke begeleiding en een plan dat ├ęcht bij jou past, werk je aan het ontwikkelen van jouw vaardigheden. In havo 4 volg je een halfjaar lang een dagdeel per week praktijk, passend bij jouw profiel. Tijdens deze uren leer je door te zien, te doen en te ontdekken. We leren je vaardigheden aan waarmee je de theorie in de praktijk toe kunt passen. Zo is de havo niet alleen theoretisch, maar leer je ook door te doen!

Bij ons op school leer je niet alleen losse vakken, maar werken we ook vakoverstijgend. We moedigen je aan om verbanden te leggen tussen verschillende onderwerpen en om praktische toepassingen te ontdekken die de echte wereld weerspiegelen. Welke vakken je volgt, hangt af van het gekozen profiel.

Jouw keuze staat bij ons voorop. Daarom bieden we een keuzeprogramma aan: de maatwerkuren. Tijdens deze uren kun je kiezen welke vakken je herhalend, verdiepend of verbredend wilt volgen. We leren je tijdens de reguliere theorielessen welke doelen je nog kunt behalen. Zo bepaal jij jouw doelstellingen voor de keuzelessen.

Bij ons op school kun je uit vier profielen kiezen:

  • Cultuur & Maatschappij (CM)
  • Economie & Maatschappij (EM)
  • Natuur & Techniek (NT)
  • Natuur & Gezondheid (NG)

De vakken uit de maatschappijprofielen Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij werken samen bij de praktijkhavo maatschappij. De vakken uit de betaprofielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek doen dat bij de praktijkhavo technologie.