It is safier: de WikiWomen-útwikseling nei Baskelân ta. Nei hurd wurkjen oan hun eigen artikel oer in Fryske frou is it tiid om dy opdiene kunde te dielen mei dielnimmers út Ierlân en Baskelân.

Maandag 15 april om 10.00 uur start de reis naar San Sebastián. Na een goede reis om 19.00 uur richting een mooi uitzichtpunt met een kabelbaan. Om 20.30 uur genoten van een warme maaltijd, van burgers tot tapas. Het eerste contact met de Ierse en Baskische leerlingen was daarmee gelegd.

Na een goed ontbijt samen met Baskische en Ierse leerlingen in kleine groepjes aan de slag met het maken van presentaties over hun land en school. Daarna langs de klassen voor de presentatie. Vervolgens een warme lunch op de Campus en ’s middags een stadswandeling naar het oude deel van San Sebastián. Gezellige straatjes en winkeltjes bepalen daar het beeld. Een aantal leerlingen heeft daarna het stadion van Real Sociedad bezocht. Een leuke dag met veel indrukken.

Woensdagochtend met de bus naar Tabakakera, een oude tabaksfabriek, volledig omgebouwd tot Learning Lab, Bieb en museum. Gezamenlijk druk aan de slag met een Wikisite over een Spaanse kunstenares.